fredag 25. mai 2012

Tropesommer

Vi fikk ikke mye tid til å omstille oss: For ei uke siden var det 5-6 grader celsius, regn og vind – og de siste dagene har det vært mellom 25 og 30 grader, stekende sol, vindstille og fantastiske dager!

2012-05-25 Hagen på Møll (4)

Og da vi i ettermiddag kom tilbake til sørlandet og hagen vår, var et til nyklippede plener – og det var deilig!
At vårvortemelken blomstret var vel ingen overraskelse, men at vaiden, som står i kjøkkenhagen (og i bakgrunnen på dette bildet), skulle stå med drøyt halvannen meter høye blomsterstander – DET hadde jeg ikke tenkt på! Men du så pent det var likevel! ;)

2012-05-25 Hagen på Møll (14)

2012-05-25 Hagen på Møll (8)

Ellers var det sibiriris i knopp – og akeleier som akkurat hadde begynt å blomstre! (Kommer nok bilder av dem siden). Ja, det står foresten mye annet i knopp også – slutten av mai og begynnelsen av juni er ei fantastisk deilig tid!

2012-05-25 Hagen på Møll (15)

Disse storkonvallene, eller kantkonvallene om du vil, fikk jeg i sin tid av en kjær kollega som dessverre ikke lenger er blant oss – men hver vår og forsommer når de begynner å spire – og viser sin imponerende vekstkraft, da tenker jeg med med stor glede på henne, og er takknemlig for at jeg fikk bli kjent med henne og bli en venn. Jeg vet at mange har planter de har fått av venner og kjente – og noen ganger blir det et ekstra kjært minne!

2012-05-25 Hagen på Møll (18)

Så hadde jo størstejenta vår og jeg en liten bedrift i fjor sommer: Vi sådde og dyrket fram noen stauder for salg. Jeg tok utgiftene og arbeidet – hun tok inntektene (som havnet rett på sparekonto). Fin arbeidsfordeling, og med et lite håp om at hun kanskje skal bli en litt bedre kremmer enn faren sin!
Men mange små planter ble stående i potter i kjøkkenhagen i vinter – og jammen er det mange som har klart seg! Så, nå fortjener de vel en plass i hagen (hvis vi klarer å finne en da…)

2012-05-25 Hagen på Møll (31)

Så blir siste bildet i kveld et bilde av en peon jeg flyttet for fire uker siden. Og det ser ut som det har gått bra. – Jeg flyttet faktisk også på trepeonen min, sjøl om jeg slett ikke var sikker på om jeg ville risikere det, der den sto med knopp og godgreier. Men det ser ut til å ha gått bra med den også! Heldigvis er det mye som går bra! Og når det ikke går bra – så blir det en ledig plass til å plante noe annet! :)

Ha ei fantastisk pinsehelg!
Knut Olav

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar