søndag 7. oktober 2012

Høstferie

2012-10-06 Hagen på Møll (1)
Atter ei gang er høstferien over, og de gyldne fargetonene begynner å vise seg i hagen. På armeringsmatta under pergolaen er bladene på pipeholurten blitt gule. På de to månedene vi har vært borte fra hagen har mye skjedd: Solsikkene og georginene som sto klar til å blomstre har blomstret masse, og mye, mye annet har også blomstret uten at så mange har fått sett det! – Sånn er det når man ikke bor i hagen sin…

2012-10-06 Hagen på Møll (14)
Men det er ikke bare det at solsikkene har blomstret: De har blitt gigantiske (kanskje takket være biokomposten jeg spadde så generøst ut som jordforbedring i fjor). På frøposen sto det at de skulle bli cirka halvannen meter, men de fleste er vel drøyt meteren høyere enn det igjen!

2012-10-06 Hagen på Møll (15)
Men også purrene (som sto igjen fra i fjor) har blitt høye!!! Treåringen vår er snaue meteren høy, og frøstandene til purrene raget langt over henne! For henne var det nesten som å komme inn i en kjempes hage! :)

2012-10-06 Hagen på Møll (29)
Mine kjære ‘Bishop of Llandaff’ blomstret fantastisk, med sine deilige mørke blader og fantastiske røde blomster. – Men også biskopens barn var flotte:’

2012-10-06 Hagen på Møll (31)
Denne georgina er ei frøplante fra en frøpose kallt ‘Bishops Children’, hvor samtlige frøplanter hadde samme mørke bladverk (dog med noe varierende bladform), men hvor blomsterfargen varierte fra nesten rent gult via lilla til rødt. De blomstret fantastisk allerede første året, og er absolutt å anbefale!

2012-10-06 Hagen på Møll (80)
Slik ser det ut når ei “stor” lita jente skal få plukke sommerens siste georginer – som rager høyt over henne!

2012-10-06 Hagen på Møll (55)
I fjor skulle jeg plantet to bed med jordbær, men jeg rakk bare et – så i sommer hadde vi lite jordbær. – Neste år blir det litt bedre, – jeg rakk å plante til et bed til i høst! ;)

2012-10-06 Hagen på Møll (57)
Jeg synes det er mye som er vakkert også når det for lengst er avblomstret: Her står frøstandene til sommerhyasinten, galtonia viridiflora, og jammen rakk jeg å ta vare på noen frø – så disse håper jeg at jeg skal få laget flere av!

2012-10-06 Hagen på Møll (64)
Så mye frodigere enn dette blir det ikke i hagen. – Men om et par dager er georginene tatt opp og lagt til vinteroppbevaring i kjelleren – og kjøkkenhagen vil bli rensket og ryddet for vinteren!

2012-10-06 Hagen på Møll (72)
Heldigvis er det noen planter som “glemmer seg ut”, og kommer med ei ekstra blomstring utpå høsten. – Denne gangen ei gul daglilje som blomstret flott tidlig i sommer. – Den var minst like deilig nå! :)

2012-10-06 Hagen på Møll (75)
Og så var det blodtoppen da, – som ble akkurat like fantastisk som jeg håpte på da jeg sådde den i fjor eller i forfjor, jeg husker ikke helt akkurat nå!

Så da tror jeg bare jeg slutter av dette blogginnlegget med bilde av en treåring på vei for å plukke enda flere georginer – helst de store – og de med kraftigst farge! Mange! Måtte hun fortsette å plukke i mange, mange år! ;)

2012-10-06 Hagen på Møll (76)

Knut Olav

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar