onsdag 16. april 2014

Vår på sørlandet

2014-04-16 Hagen på Møll (9)

Det er fantastisk å komme hjem til hagen på sørlandet når det er lenge siden sist og det blomstrer alle veier! Vi har hatt denne fantastiske julerosa i mange år, men jeg har ennå ikke samlet frø av den – det må jeg jammen få gjort snart!

2014-04-16 Hagen på Møll (38)

Røde juleroser er også vakkert, jeg tror jammen jeg må få samlet frø av disse også!

Men en hage rommer mye forskjellig, disse klarer også vinteren godt, sjøl om de av og til ligger flate under en meter snø:

2014-04-16 Hagen på Møll (50)

Bambusen vår er tre-fire meter høy og danner en vegg langs pergolaen ved inngangspartiet til hagen. Det er utrolig hvor de har vokst de små plantene jeg kjøpte for en del år siden.
Når det er sagt: I fjor kjøpte jeg ei ganske stor potte med bambus, tok den hjem og delte planten fra hverandre så det var et par-tre kvister i hver “bunt”. Alle buntene har klart seg fint og vokser videre, – så det er ikke nødvendig å kjøpe mange planter for å få en del bambus, man kan kjøpe en og dele den opp.
Eller man kan så! – Det skal jeg komme tilbake til ved en senere anledning!

2014-04-16 Hagen på Møll (67)

Det som ser ut som små rare kongler er knopper på en blåregn (Wisteria) som i mai pleier å være aldeles fantastisk! Når jeg vet at den står i blomst – og at jeg sitter 20 mils kjøring unna – da hender det at jeg har lyst til å sette meg i bilen og kjøre fram og tilbake på dagen bare for å få nyte synet – og duften – et par timer før jeg kjører tilbake igjen, – men enn så lenge har jeg ikke gjort det – hvem vet – kanskje neste år!

2014-04-16 Hagen på Møll (45)

Påskeliljer blir jeg aldri lei av! Jeg må plante flere!
Men det er ikke bare påskeliljer som er strålende gule i hagen nå:

2014-04-16 Hagen på Møll (111) 

Gullkorg stråler med sine gule soler så man blir helt i godt humør!

2014-04-16 Hagen på Møll (20)

Stjernemagnolia er den tidligste magnoliaen vår. Dessverre blir den ofte skadd av sen nattefrost, men akkurat nå er den helt fantastisk!

2014-04-16 Hagen på Møll (27)

Magnolia soulangeana ‘Alba Superba’ – jeg kunne godt hatt noen flere av denne også, – sjøl om den og ofte blir brun og misfarget av nattefrost! Men de dagene den er på det aller fineste (ikke riktig ennå) er den fantastisk!

2014-04-16 Hagen på Møll (86)

Og til sist en av farmors gamle tusenfryd som dukker opp både her og der i hagen vår – og til alle årstider! – Nei, nå skal vi nyte våren de neste dagene!

Knut Olav

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar