mandag 15. august 2016

Midten av august

I august er hagen ofte på sitt flotteste! Plantene har vokst seg til, det er rikelig med blomster, og fortsatt så mye sol og varme at både planter og mennesker trives i hagen.
I år sådde vi blomkarse for første gang på mange år, og det var kjekt både for små og store!
2016-08-15 Høllesli (2)
2016-08-15 Høllesli (4)
Det er kjekt med planter som krever lite og gir mye! Disse vil blomstre og blomstre helt til frosten tar dem, og hvis vi husker på og følger med kan vi ta vare på masse frø av de flotteste plantene!
2016-08-15 Høllesli (8)
Blomstererter sådde vi også, og både jentene og jeg var godt fornøyd med disse nydelige rosa blomstene – som jo også dufter deilig!
Så er det dette grasset da:
2016-08-15 Høllesli (10)
2016-08-15 Høllesli (11)
Når du kan kjøpe en pakke frø, så og dyrke fram – massevis av planter – for en tidel av prisen som én av disse ville kostet på hagesenteret – da er det ganske kjekt!
Jeg håper at jeg klarer å holde liv i dem i potte over vinteren og enten plante dem over i større potter til våren – eller ut i hagen. – De er uansett utrolig flotte å ha i potter!
Det er en slags miscanthus, men mer eksakt vet jeg ikke. – Og det er greit!
2016-08-15 Høllesli (9)
Så var det disse da! Hvis du har vært innom bloggen min før, har du nok lagt merke til at jeg er glad i juleroser. – I fjor sommer tok jeg frø av den fineste julerosa vi har på sørlandet, la frøene i ei potte jeg plasserte i drivhuset – og i løpet av vinteren dukket det opp nesten 60 små frøplanter! Jeg har gitt vekk noen få av disse, men mellom 40 og 50 har blitt planta ut i hagen. Jeg håper de fleste overlever, trives og vokser – så om to-tre år, i mars-april-mai, håper jeg på mengder av fantastiske juleroser!
ko

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar