søndag 21. mars 2010

Acillea millefolium ‘Summer Berries’ F2 Hybrid

Da har det begynt å spire i den første potta av frøene jeg sådde for drøyt fem uker siden. – Og vinter har de jammen fått i mellomtida! – Men nå står det altså en mengde små, grønne spirer i potta med ryllik.
De fleste kjenner sikkert ryllik som en “veikantplante” som blomstrer med hvite eller lys rosa blomster langs tørre veikanter, men frøene som spirer nå skal altså få litt andre nyanser i blomstene!

Du kan klikke på denne lenken og se omtale av planten hos Thompson & Morgan.

4477 Acillea millefolium Summer Berries F2 Hybrid, Thompson and Morgan

Jeg låner dette bildet fra Thompson & Morgan for å vise hva jeg håper å ende opp med.
Jeg kjøpte to ryllikplanter i fjor, i litt ulike terracottanyanser, og det var et såpass vellykka kjøp at jeg altså fikk lyst til å prøve disse frøene også!

Så gjenstår det å se hvilke farger som kommer i blomst hos oss. – På frøpakken står det at det er en enkel plante å stelle, at bier og sommerfugler er glad i den og at den blomstrer fra vår til høst! Fantastisk. – De hevder også at den vil blomstre første året. – Det vil jo vise seg. Det gjør ingen ting om den venter til neste år!

Det står også at planten skal aklimatiseres gradvis noen uker før utplanting etter at all fare for frost er over. Meeen, nå står jo mine små frøplanter utendørs allerede, og der har jeg tenkt at de skal bli stående – så håper jeg bare at de klarer seg! ;-)

Knut Olav

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar