fredag 12. februar 2010

Frøsåing 2010

2010-02-12 Frøsåing (3)
I dag har jeg sådd! Endelig! - Det er nesten det samme hvert år, man bare går og verker etter å få sådd, og så vet jeg jo at stort sett: Jo lenger jeg klarer å vente, jo lettere får jeg det noen uker senere, for når jeg har sådd for tidlig, da har det hendt at jeg har stått med en mengde brett med utpriklede planter som jeg såvidt har klart å få plass til fram til faren for nattefrost er over – og jeg kan sette plantene ut!

2010-02-12 Frøsåing (8)
Men akkurat denne gangen har jeg ikke vært så bekymra, for alle frøene jeg sådde ble nemlig plassert ute i snøen, slik at de skal få noen uker med frost og kulde før de forhåpentligvis spirer når været blir mildere og våren melder sin ankomst!
Og denne gangen har jeg også, klok av skade, merket alle pottene skikkelig, med både navn og nummer! - “Joo, jeg husker da hva det er jeg har sådd!” har jeg tenkt mer enn en gang, – og noen måneder senere stått med samme potte i hendene, fullstendig i villrede over hva det nå var jeg putta i jorda i denne potta her. – Jeg tror jeg skal slippe det denne gangen!

2010-02-12 Frøsåing (10)
Sånn, da var alle frøene som skulle såes i denne omgangen i jorda! – Og litt snø på toppen har de også fått!
Så er det bare å smøre seg med tålmodighet – og vente – la vinteren gjøre sitt – og håpe at flest mulig av de nye sortene spirer når det våres. – Eller, på sett og vis ville det jo egentlig være helt greit om noen av dem ikke spirer – hagen er jo tross alt full allerede… Meeeen, jeg skal nok få plass til noen av hver – og så går det alltid an å bli kvitt noen fine småplanter til venner og kjente utover våren og sommeren!

2010-02-12 Frøsåing (12)
Helt til venstre i boksen vises frøposene som er åpnet og sådd – så – jeg må vel bare innrømme at jeg har en god del frø igjen å så senere i vår!

Men jeg må jo få med lista over hva jeg har sådd:
1. Blodtopp. Sanguisorba officinalis
2. Solhatt. Echinacea x hybrida ‘Paradiso’
3. Rødkvann. Angelica gigas
4. Tidløs. Colchicum autumnale
5. Ryllik. Acillea millefolium ‘Summer berries’
6. Rakettblomst. Kniphofia ‘T&M Hybrids’
7. Starr. Carex flagillifera
8. Sibiriris. Iris sibirica ‘New Hybrids’
9. Ridderspore. Delphinium cultorum Elatum
10. Rakettblomst. Kniphofia uvaria ‘Flamenco’
11. Hundetann. Erythronium dens-canis
12. Gul solhatt. Echinacea paradoxa
13. Pimpinell. Sanguisorba minor
14. Kjempeverbena. Verbena bonariensis

Det er en av dem jeg er litt i tvil om det var lurt å så akkurat nå, men resten skal mest sannsynlig gå bra! – Jepp. Vente og se! Rapport følger når noe begynner å skje!

Ha en riktig fin hagevår alle sammen!
Knut Olav

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar