mandag 28. mars 2016

Oppstart i drivhuset

2016-02-27 Høllesli (6)
Det skjer lite i drivhuset i løpet av vinteren. Dette bilet er fra slutten av februar, og bare noen staudefrø har begynt å spire. – I år hadde jeg bestemt meg for å drøye til rundt påsketider med å så – og det var kanskje like greit (særlig med tanke på alt arbeidet jeg fikk med tomatplantene jeg sådde rundt 1. mars i fjor)!
Nåvel, i løpet av påska har jeg fått begynt å gjøre drivhuset klar for våren og sommeren.
Og vi har tenkt å endre noe på bruken av huset! I fjor var det tomater i hele huset, men sommeren var kald og tomathøsten ble sånn passe, så i år blir det færre tomater – og i stedet en sitteplass der vi kan sette oss ned og nyte utsikten.
Jeg skulle ha bestilt drivhuset med glass på de to sidene som vender mot fjorden, men så langt tenkte jeg ikke da! Vi fikk tre glass i fjor sommer (som en kompensasjon for mye rot ved leveringen av huset), – og så har jeg bestilt seks nye glass som skal komme uka etter påske.
Da blir det glass mot øst og syd.
Inni drivhuset ser det slik ut nå:
2016-03-27 Drivhus (4)
Betonghellene kommer fra naboens terrasse da vi bodde i Stavanger, og er bare lagt på en duk rett oppå jorda. Ikke alle ligger helt støtt ennå, men det er greit nok. Benken og bordet får stå inntil videre, jeg ser for meg at det kommer en liten sofa og et lavt bord som vi kan slå oss ned i på lyse sommerkvelder. Og veggen “rett fram” og til venstre blir altså byttet ut med glass i løpet av noen dager!
2016-03-27 Drivhus (5)
Jeg har spart plass langs kanten av drivhuset så jeg kan plante tomater eller andre planter langs vinduene – og på framsida blir det ganske god plass. – Pottene med tulipaner blir visst de eneste tulipanene vi får i år – for rådyra eter det de kan av tulipaner og krokus som står på friland!
Og dette er utsikten vi gjerne vil ha mer av:
2016-03-27 Drivhus (6)
Litt salat har vi sådd, og noen stauder sådd i fjor har spirt, og inne i vinduskarmen har jeg åtte ulike sorter tomater. De får stå inne i varmen noen dager til, så de får spirt og vokst seg litt til. Så håper jeg temperaturen er god nok til å sette dem ut i drivhuset når det er på tide å prikle dem ut.
2016-03-27 Drivhus (8)
2016-03-27 Helleborus orientalis (5)
Og her er julerosene, ferdig priklet! 62 i tallet! Så nå er det bare å krysse fingrene for at de skal vokse og utvikle seg fint alle sammen!
2016-03-27 Drivhus (11)
God vår alle sammen!
Knut Olav

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar