fredag 11. august 2017

Takk for i sommer

Så er fem travle sommerferieuker kommet til ende, og det er på tide å pakke sammen og forlate huset og hagen vår på Sørlandet. Av hagearbeid har det kun blitt det aller mest nødvendige denne sommeren, for vi har brukt mye, veldig mye, tid på arbeid i og på huset!
Vi har klippet plener og hekker, luket kjøkkenhage og beskåret roser, men utover det har hagen stort sett måttet klare seg selv! – Jeg tror alltid jeg skal få mer tid “neste år”, og akkurat her og nå tenker jeg det nok en gang: “Neste sommer, kjære hage!!!”

2017-08-11 Møll, hagen (21)

Her har murene på uteplassen fått seg et strøk med slemming og er endelig hvite igjen, klatrerosene på hver side av trappa har vært nede et par ganger i forbindelse med skraping og maling av veggen bak – og hekken har fått seg en kraftig stuss på framsida, da den hadde blitt noe vel bred! Det er ikke så pent, men når vi synes den blir for tjukk tar vi den ene sida godt inn – så står den andre sida for tur til våren igjen!

2017-08-11 Møll, hagen (30)

Jeg hadde med meg en del kjempeverbena som jeg plantet i kjøkkenhagen. Her sto det tidligere jordbærplanter, men de måte jeg bare ta vekk, det ble ikke noe særlig sving på dem!

2017-08-11 Møll, hagen (52)

Så har jeg gjort en tredjedel av kjøkkenhagen om til “barnehage”. Her har jeg plantet en del stauder som bare skal stå i jorda og få vokse seg litt større før jeg planter dem ut i hagen der jeg har tenkt de skal stå! – Men siden jeg ikke hadde tid til den “store opprydninga” i staudebedet i sommer, ble dette en god foreløpig løsning, så ser jeg for meg at jeg får gjort det neste vår, og at en del av disse blir plantet om da. – Her står noen stikler, solbrud, akeleiefrøstjerne, såpeurt, solhatt med flere.


2017-08-11 Møll, hagen (44)

Mange av plantene i hagen har jeg sådd sjøl, her står en blodtopp og rager over de andre i det ene staudebedet. – Jeg synes den er veldig fin når den står sammen med ulike typer prydgrass (begge deler er forøvrig lett å så – og gir deg mange planter mye rimeligere enn å kjøpe bare en enkelt plante).

2017-08-11 Møll, hagen (4)

Blåregnen blomstrer igjen, slik den alltid gjør i august. Ganske annerledes enn den overdådige blomstringen på forsommeren, men vi nyter både blomstene og duften av dem vel så mye nå på slutten av sommeren!

Ha en riktig god høst i hagen!
ko

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar