torsdag 13. juli 2017

Kjøkkenhage…

2017-07-13 Møll (32)

Når man har en kjøkkenhage skulle man jo ideelt kunne vise fram fine felt med nydelige, perfekte grønnsaker, men her er et bilde av virkeligheten! Vi sådde og plantet til i kjøkkenhagen i mai, og det tok ganske lang tid før vi var tilbake igjen.
Kålene var stort sett halvveis oppspist av sommerfugllarver, gulrøttene og rødbetene hadde knapt fått utvikle seg på grunn av ugrass som hadde vist en imponerende vekstvillighet og bortimot kvalt grønnsaksplantene mine…

2017-07-13 Møll (31)

Ganske puslete! Men, i det minste ferdig luka, så nå får gulrøttene en sjanse til å vokse seg lange og fine! – Heldigvis er det ikke alt som var like oppspist og puslete, sikori-salaten har blitt skikkelig flott:

2017-07-13 Møll (47)

Dessverre er den ikke så god! – Jeg visste den skulle være bitter, men den var helst i overkant bitter for vår smak! – Og ganske mange av dem har gått i stokk og blomstret med fine blå blomster i stedet for å lage salathoder. – Og det er i grunnen helt greit!

2017-07-13 Møll (24)

Men hvitløken har blitt fin! Neste år skal vi gjødsle litt bedre i håp om flere store løk, men nå har vi hvitløk utover det meste av høsten. I september/oktober legger vi nye fedd i jorda, og så er det bare å la naturen gå sin gang.
Vi har også fått flotte (hvite) gulrøtter og deilige erter, så foreløpig må vi vel kunne konkludere med at kjøkkenhagen har vært delvis vellykka i år, ugrass og larver til tross!

Så håper jeg bare at gulrøtter, rødbeter og de andre grønnsakene utvikler seg videre så vi kan høste inn en del som er bruktbart senere i sommer/høst!

2017-07-13 Møll (21)

I sommer går mye av tida og kreftene til å pusse opp huset vårt, som trenger at vi tar et skippertak, men neste sommer satser jeg på god (bedre) gang i kjøkkenhagen!

ko

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar