mandag 7. juni 2010

Busker og trær i hagen

2010-06-06 Hagen i juni (95)
Vi har ei helt flat tomt – så vi trenger noe som går i høyden! En god gammel syrinbusk og en tre-stammet sypress er egentlig det eneste som det har vært noe høyde på, men nå begynner det å hjelpe litt med trær og busker jeg har plantet også!
Til høyre i bildet her står valnøttreet som jeg plantet for, tja, omtrent ti år siden? Første tre vintrene frøys det tilbake mer enn det vokste – men så ble det fart på det – og i fjor fikk vi de to (!) første valnøttene! – Vi håper på fire i år!
2010-06-06 Hagen i juni (96)
Foreløpig er det ganske åpent under treet, men i løpet av ukene som kommer vil det vokse seg ganske mye tettere. Treet er forøvrig det siste som får blader om våren – og det første som mister dem om høsten!
2010-06-06 Hagen i juni (104)
Her må det vel kanskje kunne bli ei nøtt!
2010-06-06 Hagen i juni (105)
Og her blir det kanskje to eller tre hvis vi er heldige! Vi får se! Blir det nøtter kommer jeg tilbake med bilder av dem senere i sommer!
Men det er ikke alle trær som blir så store som valnøttreet, vi har et tre i kanten av hagen som kanskje mer er som en stor busk enn et lite tre, nemlig krossveden (Viburnum opulus).
2010-06-06 Hagen i juni (117)
Vakre blomster nå i begynnelsen av juni! – Og til høsten blir det nydelige klaser med knall røde bær. Jeg tror vi har tre fine små busker nå – de har kommet helt av seg sjøl – så det har bare vært å la dem vokse til! Et par meter høye nå, men de strekker seg gjerne et par meter til om de får fortsette å vokse!
2010-06-06 Hagen i juni (115)
Jeg synes så absolutt krossveden kan måle seg med mange av buskene man kan få kjøpt!
Her er litt mer opplysninger om krossveden!
Knut Olav

1 kommentar:

  1. Aha! Så dette er den busken jeg fant ved skogkanten, heromdagen, og som jeg har plukket med meg et par stilker av i håp om å få til stiklinger...

    Jeg har forresten lett og lett etter denne bloggen, flere ganger, uten å finne den igjen. Jeg kikket med glede på bilder og skrevne ord i tidligere års utgaver av bloggen, men de gamle favorittlinkene jeg hadde lagt inn fungerer ikke for å manøvrere til årets utgave av bloggen - kun til tidligere års... (Kanskje det ville være lurt å legge inn en link i de gamle versjonene av bloggene, til den nyeste utgaven?)

    SvarSlett