onsdag 15. mars 2017

Vår - og tid for å så, prikle, potte, vanne…

2017-03-15 Drivhus og hage (7)
Vårtegnene har vært her lenge, og endelig begynner det å skje noe i drivhuset også!
Her står det potter både med grønnsaker, sommerblomster og stauder. – Staudene sådde jeg ganske tidlig, så de skulle få noen uker med kulde før de begynner å spire, grønnsakene noe senere. Løkplantene på bildet er en neve med setteløk som var til overs etter at jeg plantet ut en ny type setteløk i høst, som et eksperiment!
2017-03-15 Drivhus og hage (10)
Sikori/endivie er det første gangen jeg sår. Denne sorten heter ‘Rossa di Treviso’. Den skal ha en “krydret og bitter smak”, så det skal bli spennende å prøve i salatbollen til sommeren!
2017-03-15 Drivhus og hage (1)
Spørs om ikke det blir plassmangel etterhvert i år også!
Tomatfrøene kom endelig i jorda 12. mars, men de skal stå inne i stuevinduet, godt og varmt til de har spirt! – Men det er nok ikke så lenge til de kan komme ut i drivhuset!
2017-03-15 Drivhus og hage (17)
Men chiliplantene – som ble sådd tidlig, og som også står inne i stuevinduet, ville nok gjerne hatt noen grader til før de flytter ut!
2017-03-15 Drivhus og hage (42)
Det ser ut som de lengter ut, og heldigvis er de ikke blitt altfor lange og “stranglete” ennå, men de må snart ut så de får nok lys og kanskje noe lavere temperatur enn det det gjerne blir i stua. 18-20 grader skal visst være fin temperatur for chili. – Disse er av en ukrainsk sort og heter ‘Ukrainsky Hirkyy’.
Så spørs det da, om det blir mye tid til å sitte her da:
2017-03-15 Drivhus og hage (13)
Erfaringsmessig blir det mest småjobbing, såing, prikling, ompotting, vanning og etterhvert utplanting. Men det skal nok bli tid til en og annen kaffekopp her i år også!
KO

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar