tirsdag 12. oktober 2010

Høst

Det har blitt så som så med blogging i høst. – Ikke fordi det har skjedd lite i hagen – men fordi det har vært altfor mye annet å ta tak i! Farfaren min døde på begynnelsen av sommeren – og siden han bodde i halve førsteetasjen av huset vi disponerer (det er fremdeles min far som eier det, men vi skal overta det etterhvert) – vel, så har det blitt en del å gjøre med rydding, vasking – og nå den siste tida også med litt malearbeid innendørs.
2010-10-11 Hagen (4)Hagen har i stor grad måttet klare seg sjøl, – men vi har nå i det minste tatt oss tid til å nyte synet av den! Lørdag 9. oktober reiste vi ned for å være på Møll ei uke – og det ble ei uke med stort sett strålende høstvær! I løpet av uka kom frostnettene også, så det var godt å få georginene i hus. Og cannaene, som var de siste pottene som sto igjen ute.
2010-10-11 Hagerørkvein i motlys (1) Men lav sol og skarpt lys blir det litt andre motiver enn tidligere i sesongen. – Her ei tue med hagerørkvein som fortsatt står og vaier i vinden.
2010-10-11 Hagerørkvein i motlys (6)
Og her ei anna tue, sammen med ei enda større tue med elefantgrass.
2010-10-11 Kjempeverbena og neslesommerfugl (2)
En av sesongens siste neslesommerfugler var langsom i bevegelsene i kulden, og dermed lettere å få tatt bilde av enn det de ofte er om sommeren. Men fortsatt var det kjempeverbenaene som trakk den til seg – sommerfuglene elsker dem!
2010-10-11 Rosa Flammentanz (1)
Og ‘Flammentanz'en, som er mer rød enn grønn i juli, står med sitt andre, noe mer moderate flor, nå utover høsten. Jeg har tatt inn roser så sent som i jula – men da må det ikke bli lange perioder med frost. Noen enkle frostnetter går imidlertid greit siden rosa står helt inntil husveggen.
2010-10-12 Rosa Flammentanz fra stuevinduet (3)
Man ser hver enkelt rose når det ikke er så mange av dem! Dette bildet er tatt fra den ene stua, ut gjennom vinduet – i midten av oktober.
Nå blir det nok ei stund til neste rapport fra hagen – men det kan være det kommer noen blogginnlegg i mellomtida – hvis jeg bare får ordna pcen min. – Den er nemlig ikke helt god for tida!
Nytt høsten alle sammen!
Knut Olav

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar