mandag 15. november 2010

Julekrans og amaryllis

Julekrans til ytterdøra kan du fint lage selv! Mye hyggeligere enn å kjøpe - og slett ikke vanskelig. Klipp en bunt med tynne, lange bjørkegreiner - og sett i gang!

2008-12-23 Julekransene (7)

Først velger du ut to lange greiner som du bøyer og tvinner rundt hverandre så de danner en sirkel, og så kan du godt bruke litt tau til å binde dem fast i hverandre. Når du fortsetter med resten av greinene legger du den tykke enden inntil sirkelen - og vrir hver enkelt grein rundt og rundt - fortsett til kransen er passe tykk! Du vil fort oppdage at det er lett å feste greinene ved å tre dem litt gjennom hverandre - eller du kan bruke litt tau eller en ståltråd. - Så er det bare å stikke i litt pynt! Det kan være noen eføyblader, einer, kongler - ei julekule - eller det du har for hånden! 

Å drive fram amaryllis hører også med før jul. I flere år har jeg latt være fordi min kjære har pollenallergi. Derfor var jeg ganske glad da jeg i fjor oppdaget at det er veldig lett å plukke av pollenknappene når blomsten åpner seg - og at blomsten faktisk er (nesten) like pen! Pollenplagen unngås - og alle kan glede seg over de vakre blomstene!
  2005-11-13 (6)

Nyt førjulstida - og slapp litt ekstra av - det blir jul likevel!
Knut Olav

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar