mandag 16. mai 2011

Prosjekt “Barnevennlig hage”.

2011-05-16 Hagen i mai (9)05

Jadda, nå har hagen vært gjennom noen mindre og større forandringer, mest for å gjøre den mer barnevennlig. – Helt til venstre her kan du se et lite gjerde av hønsenetting! Jadda, vi har hage på landet, og bruker gjerne hønsenetting der vi skal ha et midlertidig stengsel. Og det funker bra! Barnet holder seg på rett side! ;-)

Men her er også et par forandringer til: Litt til høyre for midten av bildet vises en flekk i plenen som er i ferd med å gro igjen til plen. Her hadde vi en klokkebusk, men det åpnet veldig opp i hagen da vi fjernet den! Og der vannsprederen står har jeg flytta på hekken. I går gikk den i en vinkel mot den trestammede sypressen, men “åpne opp” har visst blitt tema mens vi har gjort hagen mer barnevennlig. – Nå blir det også lettere å klippe plenen!

2011-05-16 Hagen i mai (19)

Bøkehekken midt i bildet hadde tidligere en åpning her ved hushjørnet, så det var enkelt å stikke bort til postkassen! Nå må vi HELT rundt huset hvis vi er i hagen. Litt mer tungvint for oss – ja – men sjansene for at minsten stikker ut av hagen denne veien er mindre! Det vil ihvertfall ta litt lengre tid!
Heldigvis hadde jeg tre ekstra bøkeplanter i hekken som jeg kunne flytte på, i akkurat samme størrelse som de andre hekkplantene!

2011-05-16 Hagen i mai (20)

Jeg kunne ikke plante igjen alle åpningene, så her har jeg satt opp et stakittelement kjøpt på en byggvareforretning. – Det er foreløpig bare festet med plastikkstrips så det kan løftes av og på når vi skal klippe plenen! Jenta vår (som er 20 måneder straks) var med da jeg satt gjerdet opp – hun likte det ikke spesielt godt! ;-)

2011-05-16 Hagen i mai (34)

Hekken rundt kjøkkenhagen hadde flere åpninger på strategiske steder, her kunne vi tidligere gå rett fram og bort til det store staudebedet. – Meeen, nå er det stengt igjen her også!

2011-05-16 Hagen i mai (35)

Dette var tidligere et stort bed, men har nå blitt to små – og plenfrøene er allerede i ferd med å gjøre området på midten til plen. – Jeg har vist bilder av det tidligere, men det er veldig kjekt å se det begynne å bli grønt!

2011-05-16 Hagen i mai (82)

Og her er det aller meste av den nå innelukkede hagen som vi skal oppholde oss mye i i sommer! Bare en port gjenstår. Vi kan sjølsagt ikke slippe minsten ut alene, for det er jo alltid en risiko for at hun finner en plass å smyge seg gjennom hekken, men hun har ikke gjort noen forsøk på det ennå. Og her skal vi ha det så kjekt at det ikke er nødvendig å prøve å stikke av.

Foran huset kan du se en ganske stor syrinbusk. Tidligere har den vært en stor, “massiv” busk med masse greiner og blader helt ned til bakken. Men i fjor høst stammet jeg den opp slik at vi ser rett gjennom den – ganske greit når minsten tar seg en tur! (Så får vi heller la det gro igjen etterhvert når hun blir større og vi trenger gjemmesteder! ;-)).
Vi har også fjerna de giftigste plantene – men vi har masse: Jordbærplanter!
2011-05-16 Hagen i mai (44)

Her skal vi plukke og kose oss!
Vi har vannspreder (som hun allerede har oppdaget og har hatt stor glede av), runse (disse/huske) og sandkasse!

2011-05-16 Hagen i mai (11)

Jepp. Her skal vi kose oss! Nå må det bare gro til, både hekkplantene vi har flyttet – og plenen vi har sådd!

Knut Olav

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar