fredag 1. juli 2011

Å fange lyset…

…er ikke så enkelt! – Jeg tok med meg kameraet ut da sola nærmet seg heia på motsatt side av dalen, for å prøve å fange det lave lyset, men det ER vanskelig! Her er noen av bildene jeg tok i kveld:

2011-07-01 Hagen på Møll (1)

Jeg hadde to tuer med denne nydelige riddersporen, men for et par år siden måtte jeg ta opp den ene – og dermed ble jeg selvfølgelig fristet til å dele den opp – og “vips” hadde jeg sikkert 20 små stiklinger som ble satt i et av bedene i kjøkkenhagen. Noen få av dem strøk med påfølgende vinter, men i år har jeg altså sikkert 15 planter som blomstrer – i kjøkkenhagen – men i høst skal de plantes ut i det store staudebedet, der det ble en del ledige plasser etter den siste vinteren.

2011-07-01 Hagen på Møll (18)

Lavendel er som regel blå der den står og blomstrer i hagene våre, men den kan være som denne også: Nesten hvit – eller tilogmed rosa! :)

2011-07-01 Hagen på Møll (32)

Her synes jeg at jeg begynner å nærme meg noe: Her er solstrålene “fanget” i ei diger tue med prydsalvie og nelliker. – Ikke akkurat så veldig pent bilde, men målet mitt er å få tak på stemningen i hagen når kveldssola er på vei ned…

2011-07-01 Hagen på Møll (38)

Under syrinene står noen kuletistler, hosta – og et par storklokker (som har sluppet unna lukinga mi). En storhjelm står visst også igjen – midt i bedet – de fleste ble spadd opp og gitt vekk i vår. Storhjelmen er nemlig svært giftig.

2011-07-01 Hagen på Møll (41)

Kuletistelen er faktisk veldig flott før den blomstrer – her med et par knall rosa tidlige liljer i bakgrunnen.

2011-07-01 Hagen på Møll (48)

Hagerørkveinen står i store, flotte tuer rundt forbi i hagen. Den setter ikke frø som er spiredyktige, og må formeres vegetativt. Greit å vite, så slipper man å bekymre seg for det!
I våres spadde jeg opp ei halv tue og laget en del småplanter – de har stått og vokst i potter – og når jeg finner ut hvor jeg skal ha dem – er det bare å få dem i jorda! :)

2011-07-01 Hagen på Møll (49)

Jeg synes den rødbladede svarthyllen er vakker med sine rosarøde blomster. – Den blomstrer samtidig som den vanlige grønnbladede svarthyllen med sine hvite blomster, – så nå er tida for å lage hylleblomstsaft for dem som har lyst til å prøve det! Jeg vet IKKE om disse blomstene vil gi rosa saft, for det har jeg faktisk ikke prøvd ennå – og jeg har ikke bestemt meg for å gjøre det, men hvem vet – kanskje får jeg plutselig inspirasjonen og setter i gang! ;)

2011-07-01 Hagen på Møll (54)

Her synes jeg også jeg har fått fanget kveldslyset, i martagonliljene, som nå blomstrer på sitt aller aller flotteste! Martagonliljene kan sås, men da må man regne med 6-7 år før det blir noe særlig blomstring. – Jeg sådde, men valgte å bøte litt på ventetiden med å kjøpe noen få knoller også! For to-tre år siden var det noen få planter som blomstret – men nå synes jeg det er mange, mange, flere! De er utrolig vakre synes jeg! :)

2011-07-01 Hagen på Møll (61)

Jeg kunne godt hatt ei eng med disse! :)

2011-07-01 Hagen på Møll (70)

Når de gode gamle gule dagliljene har fått briljere i hagen et par uker, tar de gode gamle mursteinsfargede over! Litt mindre iøynefallede kanskje, men jeg synes de er utrolig flotte! Gode, gamle sorter, som klarer seg godt, også i konkurranse med grass og andre planter. – I det hele tatt må jeg innrømme at jeg liker bedre og bedre disse trauste, gamle sortene som man ikke finner i hagesentre, men som “vandrer” fra hage til hage via entusiaster som tar vare på dem! Den gode gamle gule har jeg sådd fra frø jeg har funnet der det for lenge siden sto et gammelt hus – den oransje har jeg fått – og begge danner raskt store, gode tuer som man kan dele av! Til seg selv – eller til andre som har lyst på en bit av den! :)

2011-07-01 Hagen på Møll (74)

Hagerørkvein nok ei gang! :)

2011-07-01 Hagen på Møll (78)

Og helt til sist: Et bilde av huset fra enden av hagen, med de gode gamle albarosene i forgrunnen, kjøkkenhagen som man nesten ikke ser noe av bak hekken – og huset helt bakerst. Her koser vi oss hele sommeren!

God sommer allesammen! :)
Hilsen Knut Olav

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar