søndag 16. mai 2010

Endelig kom regnet!

Endelig kom regnet! I firetida i går (lørdag 15.) begynte det å regne, så smått og forsiktig og stille – og det var deilig! – Det var tørt i hagen nå – veldig tørt!
Heldigvis har vi lite som har vært flyttet på i år, og plantene som har fått stå uforstyrret klarer seg ganske godt sjøl om det blir tørt – men jeg så at enkelte av de mindre plantene var ganske slakke! Så regnet var etterlengtet!

2010-05-16 (11)

Her er det hagerørkvein og vårvortemelk som har fått små dråper av vann på seg etter ei natt med regn. Tuene med vårvortemelk er i ferd med å nå sitt vakreste for denne sesongen, og lyser godt opp der de står!

2010-05-16 (12)

Villtulipaner med vårerteknappen i bakgrunnen.

2010-05-16 (27)

Magnoliaen står i knopp, men dessverre skades knoppene av kalde netter! – Jeg vil helst ikke ha noe mere frost nå! I fjor ble blomstene, faktisk for første gang, virkelig vakre – og med lite frostskader, så vi krysser fingrene og håper på det samme i år også, – men det får bli som det blir!

Det er dette som gjør det så deilig å ha en hage å holde på med: Man nyter godværet – men når det har vært sol og oppholdsvær ei stund, så lengter man etter regn og gråvær for å få noen roligere dager der plantene kan få suge til seg vannet og være klar for en ny godværsperiode! – Det er kanskje en del som har tenkt “dårlig vær” det siste døgnet, men jeg er bare utrolig takknemlig og glad! – Det er jo ganske fint!

Knut Olav

4 kommentarer:

 1. Enig med du! Ser at det grønnes i hagen nå. Det var dette som skulle til. Og så hørte jeg værmelderen snakket om oppi 20 grader de nærmeste dagene, i alle fall her på østlandet. For en tid!!

  SvarSlett
 2. Det er dejligt med regn når det er tørt, her har det regnet og været koldt i en lang periode så vi ser frem til sol og varme:) Hvor er tulipanerne kønne.

  SvarSlett
 3. Endelig kom regnet ja, og nå er det godt og vått langt nedi jorden :) Nå når varmen kommer som de har lovet, vil det eksplodere ute! Fantastisk skjønne Magnoliaknopper!

  SvarSlett
 4. Vårvortemelken är stilig, de gula bladen lyser upp. Så friskt det ser ut med regn, det välbehövliga, nu kommer det att växa så det knakar..

  SvarSlett